Hoved side  |   Historie 

Tamilsk sprog

         Tamil er et af de mest udbredte dravidiske sprog; det tales af ca. 60 millioner indere, hovedsagelig i delstaten Tamil Nadu i det       Sydøstlige Indien (med hovedstaden Madras ). Desuden findes ca. 4 millioner tamiler på Sri Lanka - hvor de udgør 25% af   befolkningen. (Den øvrige befolkning på Sri Lanka er singalesere - og taler et indoeuropæisk sprog. . Tamilerne har desuden     bosat sig i Malaysia (ca. 1 million), samt i mindre kolonier i Singapore, Burma, Indonesien, Fiji-øerne, Trinidad, Guyana,     Zanzibar, Madagaskar og dele af Østafrika.

                 Tamilske inskriptioner kendes fra år 200fvt, det tamilske sprog har været bærer af litteratur lige siden. Der er en vis påvirkning   fra sanskrit. Tamil er opdelt i dialekter. 
                            Alle tamiler må iøvrigt skelne mellem et "høj-tamil", som bruges i radio, TV, i bøger og ved højtidelige lejligheder, og et "lav-tamil", som bruges som almindeligt dagligt omgangssprog.

     Det tamilske skriftsprog består af tegn, der skrives fra venstre mod højre - det kan overfladisk minde om hindis devanagara,    men er udviklet helt selvstændigt.

                    Dansk fremmedord fra tamil: karry

Dravidiske sprog

                    De dravidiske sprog tales først og fremmest i Sydindien. Imidlertid findes der små isolerede grupper i det centrale Indien, som    også taler dravidiske sprog. Det er derfor nærliggende at forestille sig, at da indoeuropæerne trængte ind i Indien fra nordvest omkring år 1000fvt, var store dele af Indien befolket af dravider - men at de efterhånden er blevet fordrevet eller erstattet af indoeuropæerne i de nordlige og centrale dele af Indien.

             I Sydindien findes stadig fire delstater, som taler et dravidisk sprog - med omkring 180 millioner mennesker, svarende til ca. 20% af Indiens befolkning. Der findes også dravidiske befolkninger på      Sri Lanka (Tamil Eelam ) og i Pakistan.